Zeleni hranjivi sokovi

Zeleni hranjivi sokovi

Zeleni sokovi prepuni su energije, životvornih minerala i enzima, ljekovitog pigmenta klorofila i vlakana za dobru probavu i uvijek potrebne vode. Jedna čaša zelenog soka punovrijedan je obrok sa 100% iskoristivosti u tijelu. Energija, hranjivi sastojci i voda s lakoćom prolaze u krvotok već nakon 10-15 min i organizmu donose okrepu i svježinu (klasičan kuhani obrok ima iskoristivost 30-70%, dugo se probavlja uz velik utrošak energije, i puno otpada, toksina i nedovoljno tekućine, nusproizvod je umor i zakiseljavanje krvi).

Zeleni sokovi iz VerVita sokovnika pripremljeni s različitim voćem odličnog su okusa kakvog još niste probali. Na sajmovima smo podijelili više od tisuću čaša zelenog soka i posjetitelji, bilo mladi ili stari, ostali su iznenađeni dobrim i prihvatljivim okusom zelenog, koji ih je bojom ponajviše asocirao na sok od kiwi-ja. Vervita...

 
Slatka zelena budilica za dvoje

Slatka zelena budilica za dvoje

Sastojci: kelj, jabuka, kruška, 1-2 dL vode.

Tri veća lista kelja operemo, a gorku stapku posred lista odstranimo te prerežemo svaki list na pola. Jednu veću jabuku i krušku (ili po dva manja komada) izrežemo na četvrtine i odstranimo peteljku.

Pripremljene namirnice naizmjenično stavljamo u sokovnik, najprije list kelja, pa komad voća, i nastavljamo  naizmjenično, a završavamo s najtvrđim komadom voća. Ulijemo u sokovnik pola vode u pola cijeđenja, i pola vode na kraju cijeđenja.

Odličan izbor za početak novog dana! Neka se dan prepoznaje po zelenom, uz preporuku  promjene  vrste zelenog, od špinata, blitve, kelja i raštike, do listova cikle, korabice ...

 
Tekući sladoled Popaj

Tekući sladoled Popaj

Sastojci: svježi mladi špinat 200 g, 2 smrznute banane (zrele i oguljene prije smrzavanja), 2 srednje domaće jabuke, manja mrkva, 2-3 dL hladne vode.

Za pripremu narežemo smrznutu bananu na kriške promjera 2 cm, jabuku izrežemo u četvrtine, mrkvu uzduž prepolovimo. (Ukoliko niste dospjeli pripremiti zalihu smrznutih banana, poslužit će za recept i svježe, zrele banane, a mrkva je tu samo da poveća iskoristivost sokovnika, može i bez nje).

Operemo busen špinata pod mlazom vode, prstima  odstranimo (ili odrežemo) peteljke do 1cm iznad crvenog korijena (taj dio ne ide u sok) i stavimo mokri busen špinata u sokovnik. Slijedi kriška banane, pa kriška jabuke. Ponovo slijedi busen špinata, kriška banane pa kriška jabuke. Kad potrošimo pola namirnica, ubacimo pola mrkve i zalijemo s pola vode, i odmah nastavljamo dalje sa špinatom. Za kraj...

 
Ljekoviti i aromatični celerov zeleni sok

Ljekoviti i aromatični celerov zeleni sok

Sastojci: Tri velika ili šest manjih listova celera, list peršina, dvije jabuke, 1-2 dL vode

Stapku celera narežemo na 1-2 cm duge komadiće sve do lisnatog dijela (da duga vlakna ne zaštopaju izlaz pulpe), jabuku izrežemo na četvrtine. Naizmjence stavljamo komadiće celera, jabuku, listove, završavamo s jabukom. Ulijemo malo vode tokom cijeđenja, i ostatak vode na kraju cijeđenja.

Pola litre ovog soka prava je riznica zdravlja, a o ljekovitosti celera saznajte više na http://www.ljekovito-bilje.info/celer.html

 
Čaša salate

Čaša salate

Sastojci: Dosta salate ili "mišancije" po mogućnosti ekološkog porijekla (cca 200-300 g), limun, jabuka, 1-2 dL vode

Limunovu koru ogulimo tanko (samo da izuzmemo žuti dio) te prerežemo na četvrtine kao i jabuku. Naizmjence u sokovnik stavljamo salatu, limun, salatu, jabuku. Ulijemo malo vode tokom cijeđenja, i ostatak vode na kraju cijeđenja.

Serviramo s par sitno nasjeckanih listića peršina ili paprene metvice povrh soka u širokoj čaši.

Odlično osvježenje prepuno C vitamina!

 
Neotkriveno zeleno blago

Neotkriveno zeleno blago

Sastojci: 1 korabica s lišćem, 1 jabuka, 1 mrkva, 1 dl vode.

Korabica raste iznad zemlje za razliku od svoje najbliže rodbine repe. Izrazito je blagog okusa, obiluje vitaminom C i B1, željezom i vlaknima. Više o njoj na http://www.coolinarika.com/namirnica/koraba/

Donji dio lišća - stapke izrežemo na komadiće cca 1-2 cm dužine, jer bi u protivnom vlakna mogla zaštopati sokovnik. Glava također sadrži vrlo snažna vlakna koja se protežu od vrha do dna, tako da se i glava reže na poprečne ploške prije stavljanja u sokovnik... kora se ne guli. Naizmjence se stavljaju komadi stapke, lista, glave korabice, jabuke i mrkve u sokovnik, na kraju se doda vode.

Sok je tamne zelene boje, blagog i slatkog, osvježavajućeg okusa, iznenađujuće pitak, može se procijediti kroz sitno cjedilo da se dobije bistri sok.

Serviramo u koktel čaši....

 
Antirecesijski sok, melem za želudac!

Antirecesijski sok, melem za želudac!

Sastojci: pola glavice zelja, 3-5 jabuka (sočnih, ne brašnastih!), 0.5 - 1 l vode

Zelje je naša tradicionalna zimska namirnica, poznata po bogatstvu vitaminom C, a posebno po ljekovitom djelovanju svježeg soka od zelja na većinu tegoba i bolesti želuca. Više informacija o ljekovitosti zelja na: http://www.mojezdravlje.ba/novost/29349/kupus-kao-lijek

Izrada soka je jednostavna... malo zelja, malo jabuke, malo zelja, malo jabuke, malo vode... i tako sve dok ne potrošimo sve namirnice. Kocen po izboru... daje ljutinu i mijenja okus soku, pa se najčešće može izostaviti, ali ako je ljutkasti okus prihvatljiv, može i kocen u sokovnik - prereže se na par manjih komada prije ubacivanja sokovnik. Vode se dodaje više nego što je uobičajeno za ostale sokove (1:1 voda:sok) iz više razloga, a jedan od njih je taj da uz dovoljno razrijeđeni sok uopće nema...

 
Mlijeko bez krave

Mlijeko bez krave

Ni mlijeko nije što je nekad bilo... mnogi od nas su odrasli uz domaće mlijeko koje se znalo prirodno ukiseliti u prefini zdrav i osvježavajući obrok kojeg se dobro sjećamo.

Sada rijetki imaju priliku doći do takvog mlijeka, malo je krava na slobodnoj ispaši, u ishranu krava dodaju se hormoni i/ili antibiotici ili sastojci životinjskog porijekla. Mlijeko modernih krava se homogenizira, pa se molekule masti toliko usitnjavaju da prolaze direktno u krvotok. Naše tijelo teško se "brani" od takvih mikromolekula masti pa one nesmetano putuju krvotokom, taložeći se u krvnim žilama.

Probate li ukiseliti homogenizirano mlijeko dobit ćete masu koju ne želite gledati, još manje pomirisati i probati. Da ne govorimo o tome kako ljudski organizam nije u stanju dovoljno lako, brzo i potpuno probaviti laktozu iz mlijeka, pogotovo ne kravljeg, što rezultira...

 
Brza čaša bademovog mlijeka

Brza čaša bademovog mlijeka

Sastojci: 30 g neoljuštenih badema, 2-3 dL vode

Sipajte u sokovnik zajedno bademe i vodu, brzinom od 1-2 badema u sekundi, uz stalno i lagano ulijevanje vode.

Ne preporuča se izrada veće količine mlijeka na ovaj način. Suha opna badema daje laganu gorčinu mlijeku, a ima i određene enzime koji se ne preporučaju konzumirati u većim količinama. Ni VerVita sokovnik nije najsretniji kad treba prešati ipak tvrde bademe. Zato slijedi pravi recept za koji treba malo više pripreme.

 
Pravo bademovo mlijeko

Pravo bademovo mlijeko

Sastojci: 100 g neoljuštenih badema, po mogućnosti domaćih dalmatinskih, 1 L vode

Priprema badema na dva načina:

brzi način - blanširanje Bademe prelijemo kipućom vodom, ostavimo pola minute, vrlo kratko isperemo pod hladnom vodom i rukom istrljamo još vruće bademe da sve ljuske otpadnu, isperemo. kvalitetniji način - namakanje preko noći Bademe namočimo u vodi preko noći, namakanje deaktivira lagano toksične enzime iz opne - inhibitore probave, dobro namočene bademe nije potrebno ljuštiti - sokovnik VerVita odvaja ljuske, namočene bademe isperemo a vodu od namakanja bacamo. Više o namakanju badema na: http://www.buzzle.com/articles/benefits-of-soaking-almonds-in-water.html

Izrada mlijeka od pripremljenih badema: Namočene ili blanširane bademe dodajemo postepeno u sokovnik jednom rukom dok drugom rukom polagano ulijevamo vodu....

 
 1 2 > 
VerVita sokovnici facebook

Recepti s ljekovitim biljem, autora Neil McNulty se ne smiju kopirati bez dozvole autora!

Newsletter

Prijavite se za besplatni newsletter!

Kontaktirajte nas!

VER VITA d.o.o.
Lanište 1f, 10020 Novi Zagreb (kod Arene Zagreb)
Tel/fax: 01/3456-764  ::  Mobitel: 095 554 52 06

Kontakt mailovi:

prodaja@vervita.hr (sokovnici, blenderi, ostali upiti)
loptica@vervita.hr (loptice)
servis@vervita.hr (servis)

Videi o proizvodima

Kuvings WHOLE Slow Juicer (Big Mouth Innovation) - Official Video : Best Juicer  B6000 Kuvings Whole Slow Juicer at Ambiente 2014  - just HealthyJuicer Living_foods.mov zrno zdravog zivota sokovnik HU500 Hurom Slow Juicer introduction Oscar Neo Living Food Juicer HU400 vertical vs Oscar Neo Horizontal cold press Juicer OMNI V 3 hp Blender Carrot smoothie Test.MOV Apple Goji Sauce Yogurt with OMNI Blender.MOV VerVita SuperBlend - domaća nutella by Dunja Gulin