Jednostavna ‘‘riža’’ od cvjetače

Jednostavna ‘‘riža’’ od cvjetače

Isprobajte ovu odličnu, niskokaloričnu zamjenu za bijelu rižu!

1 velika glavica cvjetače 2 žlice maslinovog ulja 1/2 žličice soli 1/4 žličice mljevenog crnog papra

Razdvojite cvjetove cvjetače, ubacite ih u blender, te ih prelijte vodom toliko da ih pokrije. Pazite da ste dobro postavili poklopac te pritisnite tipku ''pulse'' 4-5 puta da cvjetaču usitnite na komadiće veličine riže. Ocjedite usitnjenu cvjetaču te ju pomiješajte s uljem, soli i paprom. Rasporedite smjesu na papir za pečenje te pecite na 180 stupnjeva 15-20 min dok ne postane mekana.

 

 
Topla juha od bundeve iz blendera

Topla juha od bundeve iz blendera

Sastojci:

500 g butternut bundeve 1 šalica indijskih oraščića (prethodno namočenih 2h) 1 kockica svježeg đumbira žličica himalajske soli malo papra malo kurkume malo chilli-ja u prahu (po ukusu) 1 češanj češnjaka 1 srednja mrkva 1/2 svježe crvene paprike srednje veličine sok od 1 manje naranče 3 žlice bučinog ulja

 

Sve sastojke ubacite u blender i blendajte na najvišoj brzini oko 3 minute, ovisno o tome koliko toplu juhu želite.

U juhu možete dodati malo bučinog ulja i tostirane sjemenke bundeve ili suncokreta.

Dobar tek :)

 
Sirovi party sushi by Zelenarium

Sirovi party sushi by Zelenarium

Ako se spremate za party koji se sastoji od mješovitog društva po pitanju hrane, sirovi party sushi je idealan odabir za sve vas koji želite biti sigurni da će cijelo društvo biti ugodno iznenađeno.

Budući da ne sadržava rižu, bit će gotov znatno brže nego klasični sushi kod kojeg prvo rižu morate prati 15-ak minuta, potom odabrati idealnu mjeru vode, uz idealnu temperaturu i vrijeme kuhanja. Kada (ako) sve to dobro odradite, morate nježno miješati rižu i mješavinu s octom. Prilikom slaganja riže na algu, prsti će vam se dobrano lijepiti za rižu, što će cijeli postupak učiniti sporijim (i ljepljivim). Srećom, sve nabrojane muke po riži u ovom receptu ne postoje :)

Umjesto riže, koristit ćemo namaz od orašastih plodova, avokada i paprike, koji sadržava proteine, dobre masti, djeluje protuupalno, dobar je za srce, mozak, a sushi ćemo...

 
Veganske kuglice od ‘‘sira’’

Veganske kuglice od ‘‘sira’’

Sastojci:

1/2 šalice tostiranih badema 3 šalice indijskih oraščića (prethodno namočenih barem 2 sata) 1 žličica himalajske soli 2 žlice prehrambenog kvasca 3 žlice limunovog soka 1 žličica češnjaka u prahu 1 žličica luka u prahu 2 žličice svježeg sjeckanog peršina

 

Bademe ubacite u blender i pritisnite tipku ''pulse'' 5-7 puta kako bi ih usitnili, te ih prebacite u posudu u kojoj ćete raditi kuglice.

U posudu blendera zatim ubacite indijske oraščiće i blendajte ih na najvišoj brzini 40 sekundi. Nakon toga oraščićima dodajte ostale sastojke i blendajte na visokoj brzini dok se sve ne poveže u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu prelijte preko usitnjenih badema i sve zajedno izmješajte te oblikujte kuglice.

Kuglice možete izvana obložiti sjeckanim bademima, te ih poslužite uz...

 
Sirovi umak od avokada i bosiljka

Sirovi umak od avokada i bosiljka

Ovaj ukusni, gusti, kremasti umak možete koristiti kao preljev za tjesteninu ili sirove špagete od tikvica, poslužiti ga uz krekere ili ga koristite kao namaz.

Sastojci:

1/2 šalice listića svježeg bosiljka 2 zrela avokada srednje veličine 5 žlica limunovog soka 2 češnja češnjaka 1 žličica himalajske soli 2 žlice maslinovog ulja 4 žličice prehrambenog kvasca 1/2 žličice mljevenog crnog papra 2-4 žlice vode, po potrebi

 

Sve satojke ubacite u blender i blendajte na srednjoj brzini oko 30 sekundi do kremaste strukture.

 
Sirova pizza

Sirova pizza

Za pripremu ove pizze potreban vam je dehidrator i dobar blender, te nešto strpljenja jer se kore dugo dehidriraju :)

Tijesto ¾ šalice mljevenog zlatnog lana 2 šalice mljevenih badema 2 šalice mljevenih suncokretovih sjemenki 2 žličice maslinovog ulja 2 žličice sušenog bosiljka 2 češnja češnjaka 1 i ½ žličica soli 3-4 žličice meda ½ šalice vode

Umak od rajčice 8 pelati rajčica (nasjeckanih) 1 šalica sušenih rajčica (prethodno namočenih 2 sata; sačuvajte vodu u kojoj su se namakale!) 3 žličice sušenog bosiljka 1 ličica sušenog origana ½ žličice sušenog timijana 2 češnja češnjaka 2 žličice maslinovog ulja 3 datulje (bez koštica) 1 žličica limunovog soka Sol

''Ricotta sir'' 1 šalica badema (namočenih preko noći) ½ šalice indijskih oraščića 1 šalica vode 1 žličica limunovog soka 1...

 
Ukusna i zdrava sirova pašteta

Ukusna i zdrava sirova pašteta

Isprobajte finu domaću paštetu od povrća, sjemenki i orašastih plodova.

Jedno je od preporučenih jela iz područja sirove prehrane, lako ju je napraviti i neka vam već danas postane novost na meniju.

Bogata je prirodnim hranjivim sastojcima te vitaminima i mineralima, stoga je svakako isprobajte kada poželite obrok punog zdravlja.

Ovu paštetu možete napraviti i dan unaprijed, a u hladnjaku će vam trajati do 4 dana.

Sastojci:

1/3 šalice sjemenki suncokreta 1/3 šalice indijskih oraščića ½ šalice mrkve 2 velika lisnata celera 1/3 srednje velike slatke jabuke prstohvat soli žlica limunovog soka žlica mljevene gorušice

Priprema:

Usitnite sjemenke suncokreta u blenderu ili multipraktiku u fini prah. Dodajte indijske oraščiće i miksajte dok ne dobijete brašno. Narežite mrkvu, celer i jabuku...

 
Sok za imunitet

Sok za imunitet

4 jabuke

2 srednje mrkve

1 stabljika celera

1/2 manje cikle

1 kockica đumbira

 

Sok od cikle

Cikla je dobro poznati lijek za slabokrvnost, detoksikaciju organizma, podizanje imuniteta. No, ova super namirnica iznimno je popularna kod sportaša jer povećava izdržljivost kod vježbanja i ima učinak prirodnog dopinga.

Sok od mrkve

Pomaže ojačati imunološki sustav. Sadrži vitamin C, vitamine B skupine, kalij, željezo, natrij i fosfor. Poboljšava funkciju jetre, djeluje povoljno na živčani sustav, te tonizira stijenke crijeva.

 

 
Sirova torta od banane i kikirikija

Sirova torta od banane i kikirikija

Količina: 12 kriški (Kalup 20 cm)

Kora /biskvit: 1 šalica oraha 1 šalica badema ¾ šalice datulja/smokava 3 žlice kakao praha 2 žlice meda (otopljenog) prstohvat soli

Krema: 500 g banana ½ šalice maslaca od kikirikija 1 šalica datulja (namočenih) ¼ šalice vode (od datulja) 100 g kokosovog ulja (otopljenog) ½ žličice cimeta ½ štapića vanilije prstohvat soli

Glazura: ⅔ šalice meda ⅔ kakao praha ¼ kokosovog ulja (otopljenog) prstohvat soli

Dekoracija po želji

 

Priprema:

U blenderu pulsnim radom usitniti sve sastojke na mrvičastu, a opet ljepljivu konzistenciju. Utisnuti u pripremljeni kalup.

Napomena: Orašaščiće bi prije upotrebe trebalo namakati u vodi na sobnoj temperaturi (min. 8 sati) kako bi ispustili fitinsku kiselinu koja u većim količinama može...

 
Sirovi čokoladni puding

Sirovi čokoladni puding

2 zrela avokada

2 žlice kokosovog ulja

1/3 šalice agava sirupa

3 datulje (prethodno namočene 2h)

2 žlice ekstrakta vanilije

1/2 - 1 šalica bademovog mlijeka

 

Sve sastojke blendati do željene strukture.

 
 1 2 3 >  Zadnji
VerVita sokovnici facebook

Newsletter

Prijavite se za besplatni newsletter!

Kontaktirajte nas!

VER VITA d.o.o.
Lanište 1f, 10020 Novi Zagreb (kod Arene Zagreb)
Tel: 01/3456-764  ::  Mobitel: 095 554 52 06

Kontakt e-mailovi:

prodaja@vervita.hr (sokovnici, blenderi, ostali upiti)
servis@vervita.hr (servis)

Videi o proizvodima

Tribest Sedona Combo 9 Tray Dehydrator SDP9150 Kuvings WHOLE Slow Juicer (Big Mouth Innovation) - Official Video : Best Juicer  B6000 Kuvings Whole Slow Juicer at Ambiente 2014  - just HealthyJuicer Living_foods.mov OMNI V 3 hp Blender Carrot smoothie Test.MOV Apple Goji Sauce Yogurt with OMNI Blender.MOV VerVita SuperBlend - domaća nutella by Dunja Gulin Battle of the Blenders-Pumpkin HealthyConsumer.com's Megahome Countertop Distiller Review Sedona Rawfood Dehydrator- Marinated Vegetables Sedona SD-9000 Food Dehydrator - 2 minute review