Neotkriveno zeleno blago

Neotkriveno zeleno blago

Sastojci: 1 korabica s lišćem, 1 jabuka, 1 mrkva, 1 dl vode.

Korabica raste iznad zemlje za razliku od svoje najbliže rodbine repe. Izrazito je blagog okusa, obiluje vitaminom C i B1, željezom i vlaknima. Više o njoj na http://www.coolinarika.com/namirnica/koraba/

Donji dio lišća - stapke izrežemo na komadiće cca 1-2 cm dužine, jer bi u protivnom vlakna mogla zaštopati sokovnik. Glava također sadrži vrlo snažna vlakna koja se protežu od vrha do dna, tako da se i glava reže na poprečne ploške prije stavljanja u sokovnik... kora se ne guli. Naizmjence se stavljaju komadi stapke, lista, glave korabice, jabuke i mrkve u sokovnik, na kraju se doda vode.

Sok je tamne zelene boje, blagog i slatkog, osvježavajućeg okusa, iznenađujuće pitak, može se procijediti kroz sitno cjedilo da se dobije bistri sok.

Serviramo u koktel čaši....

 
Antirecesijski sok, melem za želudac!

Antirecesijski sok, melem za želudac!

Sastojci: pola glavice zelja, 3-5 jabuka (sočnih, ne brašnastih!), 0.5 - 1 l vode

Zelje je naša tradicionalna zimska namirnica, poznata po bogatstvu vitaminom C, a posebno po ljekovitom djelovanju svježeg soka od zelja na većinu tegoba i bolesti želuca. Više informacija o ljekovitosti zelja na: http://www.mojezdravlje.ba/novost/29349/kupus-kao-lijek

Izrada soka je jednostavna... malo zelja, malo jabuke, malo zelja, malo jabuke, malo vode... i tako sve dok ne potrošimo sve namirnice. Kocen po izboru... daje ljutinu i mijenja okus soku, pa se najčešće može izostaviti, ali ako je ljutkasti okus prihvatljiv, može i kocen u sokovnik - prereže se na par manjih komada prije ubacivanja sokovnik. Vode se dodaje više nego što je uobičajeno za ostale sokove (1:1 voda:sok) iz više razloga, a jedan od njih je taj da uz dovoljno razrijeđeni sok uopće nema...

 
Mlijeko bez krave

Mlijeko bez krave

Ni mlijeko nije što je nekad bilo... mnogi od nas su odrasli uz domaće mlijeko koje se znalo prirodno ukiseliti u prefini zdrav i osvježavajući obrok kojeg se dobro sjećamo.

Sada rijetki imaju priliku doći do takvog mlijeka, malo je krava na slobodnoj ispaši, u ishranu krava dodaju se hormoni i/ili antibiotici ili sastojci životinjskog porijekla. Mlijeko modernih krava se homogenizira, pa se molekule masti toliko usitnjavaju da prolaze direktno u krvotok. Naše tijelo teško se "brani" od takvih mikromolekula masti pa one nesmetano putuju krvotokom, taložeći se u krvnim žilama.

Probate li ukiseliti homogenizirano mlijeko dobit ćete masu koju ne želite gledati, još manje pomirisati i probati. Da ne govorimo o tome kako ljudski organizam nije u stanju dovoljno lako, brzo i potpuno probaviti laktozu iz mlijeka, pogotovo ne kravljeg, što rezultira...

 
Brza čaša bademovog mlijeka

Brza čaša bademovog mlijeka

Sastojci: 30 g neoljuštenih badema, 2-3 dL vode

Sipajte u sokovnik zajedno bademe i vodu, brzinom od 1-2 badema u sekundi, uz stalno i lagano ulijevanje vode.

Ne preporuča se izrada veće količine mlijeka na ovaj način. Suha opna badema daje laganu gorčinu mlijeku, a ima i određene enzime koji se ne preporučaju konzumirati u većim količinama. Ni VerVita sokovnik nije najsretniji kad treba prešati ipak tvrde bademe. Zato slijedi pravi recept za koji treba malo više pripreme.

 
Pravo bademovo mlijeko

Pravo bademovo mlijeko

Sastojci: 100 g neoljuštenih badema, po mogućnosti domaćih dalmatinskih, 1 L vode

Priprema badema na dva načina:

brzi način - blanširanje Bademe prelijemo kipućom vodom, ostavimo pola minute, vrlo kratko isperemo pod hladnom vodom i rukom istrljamo još vruće bademe da sve ljuske otpadnu, isperemo. kvalitetniji način - namakanje preko noći Bademe namočimo u vodi preko noći, namakanje deaktivira lagano toksične enzime iz opne - inhibitore probave, dobro namočene bademe nije potrebno ljuštiti - sokovnik VerVita odvaja ljuske, namočene bademe isperemo a vodu od namakanja bacamo. Više o namakanju badema na: http://www.buzzle.com/articles/benefits-of-soaking-almonds-in-water.html

Izrada mlijeka od pripremljenih badema: Namočene ili blanširane bademe dodajemo postepeno u sokovnik jednom rukom dok drugom rukom polagano ulijevamo vodu....

 
Mlijeko ili sok? Jabuka i orasi - delicija!

Mlijeko ili sok? Jabuka i orasi - delicija!

Jedinstvena delicija koja izgledom podsjeća na mlijeko, a okusom na sok, najjednostavniji je afrodizijak iznimnog okusa, boje i mirisa - prava delicija.

Sastojci: Dvije sočne jabuke, po mogućnosti zlatni delišes, (ne meke brašnaste jabuke) izrezane u četvrtine (bez peteljki), 10-15 polovica oraha.

U sokovnik se naizmjence dodavaju četvrtine jabuka i par polovica oraha, a završava se sa komadom jabuke. (Pazite da ne zaluta komadić tvrde ljuske oraha koji u kolaču lomi zub, a u sokovniku može polomiti sito).

Toči se u visoke uske čaše, može se posipati s par mrvica cejlonskog cimeta.

 
Sokovi bez premca

Sokovi bez premca

I na kraju smo došli do voćnih sokova, a tu VerVita jednostavno briljira. Hladnim prešanjem voće u sok propušta svu svoju aromu, boju i okus. Svaki sok, a naročito sok u kombinaciji od različitog voća, iskustvo je koje se pamti i koje uvijek, baš uvijek miriši na još i na opet. Susret s VerVita sokom naše nepce ne zaboravlja i jednom kad se proba, teško je odoljeti toj maloj kućnoj tvornici uvijek svježe pripremljenog soka. Broj kombinacija je bezbrojan, a sezonsko voće je najbolji, najzdraviji, najjednostavniji i najjeftiniji izvor životne energije.

 
Sok od mandarina

Sok od mandarina

Svi imamo iskustva sa sokom od naranče... a sok od mandarine?

Mandarine nisu opstojne kao naranče, od branja do konzumiranja imaju kraći vijek trajanja, a i sok se, zbog specifičnog aromatskog profila, ne daje baš najbolje očuvati u svom izvornom obliku, i stoga se rijetko pronalazi na policama trgovina. Reklo bi se - neuhvatljive su, i dobro je što su takve, mandarine uvijek odišu posebnom slašću i svježinom. Kad ih uhvatimo u njihovoj kasnojesenskoj sezoni i ubacimo u VerVita sokovnik, dobit ćemo izuzetan sok čarobne zlatnonarančaste boje uz ponešto malih mrvica pulpe, svima primamljivog, slatkog okusa.

Naše iskustvo sa mandarinama u soku je slijedeće: čaša soka od mandarine je uvijek prazna... a mandarina u košari nikad dosta!

Na mandarinama se lako mjeri visoka iskoristivost VerVita sokovnika, znatno je veća nego kod centrifugalnih...

 
Nar i jabuka

Nar i jabuka

Sok od jabuke svi dobro znamo. Može se još jednom reći, jabuka uz VerVitu ne daje bistri sok od jabuke, već mutni i prilično gusti sok punog voćnog okusa jabuke.

Boja soka od čiste jabuke se izgubi u sivilu jeseni - zato u sok od jabuke dodajemo rumenilo osunčanog nara. Malo nara, malo jabuke i tako u krug baš kao što VerVita voli... i dobijemo sok koji ima pitak okus jabuke i privlačnu ružičastu boju nara... VerVita spaja najbolje od najboljeg u ovoj dobitnoj slavonsko-dalmatinskoj kombinaciji.

I ovaj sok je najbolje servirati hladan, u koktel čašama posipan s laganim prstohvatom cejlonskog cimeta.

 
Vruća limunada

Vruća limunada

U vrijeme kad gripa, viroza ili prehlada lako zaobiđu oslabljeni imunitet, evo recepta za vrlo moćan, jednostavan i čaroban napitak.

Stavimo grijati vodu kao za čaj. Tanko nožem ogulimo 2 srednja limuna (dovoljno za 2 veće šalice limunade), iscijedimo limune u VerVita sokovniku. U šalice ulijemo vruću vodu do 3/4 šalice, do vrha dolijemo iscijeđeni limun. Pijemo u malim gutljajima tako vruću i obavezno nezaslađenu limunadu više puta na dan, a najvažnija je ona prva, ujutro natašte odmah poslije buđenja.

Vruća, nezaslađena limunada ima višestruko djelovanje: alkalizira tijelo, potiče probavu i izlučivanje toksina, hidratizira tijelo. Brza promjena kemije tijela probudi imunitet - bit ćete iznenađeni kako se u samo par minuta pročiste sinusi i nos, olakša grlo, prostruji krv i životnost u tijelu. Par takvih šalica vruće limunade...

 
 < 1 2 3 > 
VerVita sokovnici facebook

Newsletter

Prijavite se za besplatni newsletter!

Kontaktirajte nas!

VER VITA d.o.o.
Lanište 1f, 10020 Novi Zagreb (kod Arene Zagreb)
Tel: 01/3456-764  ::  Mobitel: 095 554 52 06

Kontakt e-mailovi:

prodaja@vervita.hr (sokovnici, blenderi, ostali upiti)
servis@vervita.hr (servis)

Videi o proizvodima

Tribest Sedona Combo 9 Tray Dehydrator SDP9150 Kuvings WHOLE Slow Juicer (Big Mouth Innovation) - Official Video : Best Juicer  B6000 Kuvings Whole Slow Juicer at Ambiente 2014  - just HealthyJuicer Living_foods.mov OMNI V 3 hp Blender Carrot smoothie Test.MOV Apple Goji Sauce Yogurt with OMNI Blender.MOV VerVita SuperBlend - domaća nutella by Dunja Gulin Battle of the Blenders-Pumpkin HealthyConsumer.com's Megahome Countertop Distiller Review Sedona Rawfood Dehydrator- Marinated Vegetables Sedona SD-9000 Food Dehydrator - 2 minute review